07.05.2021 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  1304  |   0  
Изнесете ериката на слънце
Ериката е малко храстче, което на височина достига до 50-60 см. Има тесни листа и тръбести цветчета, бели или бледорозови, събрани в гроздчета на върха на разклоненията. Храстчето цъфти обикновено през цялата година, но най-атрактивно е през зимните месеци – от ноември до февруари. Ето защо е модерно да се отглежда както в стаята, така и на балкона, които украсява през цялата зима. Тъй като е студоустойчиво, цветето може успешно да презимува на открито. В саксии се отглеждат обикновено два вида – Ерика грасилис, с пурпурно-розови цветове и Ерика хиемалис – бяла с розови петна.
През цялото лято растението трябва да е на открито – на балкона, терасата или в градината. Премахнете тези части от клонките, които носят прецъфтелите цветове. Въпреки че цветето е в относителен покой, поливайте леко, така че почвената смес да не пресъхва.
През зимата ериката предпочита сравнително хладни помещения, където по време на цъфтежа трябва да се подържа температура между 7 и 12 градуса. През този период растенията трябва да са добре осветени. Тъй като по това време дните у нас са къси и мрачни, цветето трябва да се изложи на пряко огряване от слънцето.
Ериката има високи изисквания както към почвената, така и към въздушната влажност, затова периодично трябва да се пулверизира. След прецъфтяването задължително изнесете саксиите от помещението.
11.06.2018 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021