Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи кисели ябълки
• 2 жълтъка
• 3-4 с.л. счукани бадеми /или лешници/
• 2 с.л. ром
• 4 с.л. захар
• 1 с.л. стафиди
• 1 ч.л. канела
• захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, отрязваме им капачета и ги издълбаваме. Смесваме издълбаната сърцевина със захарта, бадемите и разбитите жълтъци.
Накисваме стафидите в рома, отцеждаме ги и ги прибавяме към плодовата смес. Поръсваме с канелата и разбъркваме.
Пълним ябълките с тази смес, слагаме им капачета и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме ги отгоре със захар и печем 15 мин при температура 180°С.
Макар и доста калорични, вкусните плодове съдържат купища полезни витамини и минерали. Освен това придават чудесен вкус и на десертите, и на пикантните сосове. Съществуват над 1500 сорта, като цветът ...
Холестеролът е един от основните строителни материали в нашия организъм. В умерени дози той е жизнено необходим, защото всъщност е изолационният материал за нервните тъкани и влиза в състава на някои ...
Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...
Само при мисълта за храна сутрин ви се повдига. Можете да поемате единствено кафе. И в резултат ужасно огладнявате точно час преди обяд. Длъжни ли сте да закусвате? Да, след нощното гладу...