Кулинарни рецепти » Кекс с бяла глазура

 Кекс с бяла глазура

Продукти:

• 2 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 1/2 ч.л. смлян карамфил
• 1/2 ч.л. канела
• 1 щипка смлян черен пипер
• 2 с.л. сусам
• 2 ч.ч. брашно
• 1 непълна ч.ч. олио
• сол

За глазурата:

• 1 белтък
• 150 г пудра захар
• 3 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме последователно олиото, киселото мляко със содата, счуканите орехови ядки, подправките, щипка сол, сусама и брашното. Разбъркваме добре тестото и изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Печем в умерена фурна.

Разбиваме белтъка за глазурата с пудрата захар, докато се сгъсти. Прибавяме лимоновия сок и разбиваме още малко. Когато сместа побелее, изсипваме я на равномерен слой върху изпечения кекс, като заглаждаме с нож. Поднасяме кекса, след като глазурата засъхне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало