Кулинарни рецепти » Боле с червено вино

 Боле с червено вино

Продукти:

• 2 бутилки червено вино
• кората от 1 лимон и 1 портокал
• 1 пръчица канела
• 4-5 карамфилчета
• 500 г захар
• 2 бутилки газирана вода

Начин на приготвяне:

Изсипваме виното в дълбок съд и прибавяме ситно настърганите цитрусови кори, захарта и подправките. Разбъркваме, захлупваме и оставяме сместа да престои 2-3 часа на студено, като често разбъркваме, за да се разтопи захарта.

След това прецеждаме и продължаваме да изстудяваме. Непосредствено преди поднасяне наливаме газираната вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало