Кулинарни рецепти » Боле с мандарини и портокали

 Боле с мандарини и портокали

Продукти:

• 500 мл газирана вода
• 500 мл сладко червено вино
• 100 мл черешов /ягодов, малинов/ сироп
• 100 мл лимонов сок
• 100 г глюкоза
• 1 с.л. гренадин
• 1 мандарина
• 1 малък портокал
• 4 резена розов грейпфрут
• 1 ч.ч. дребни плодове без костилки /малини, горски ягоди, касис, боровинки/
• кокосови стърготини
• мента, лед

Начин на приготвяне:

Измиваме добре малината и портокала. Обелваме ги и ги нарязваме на кубченца заедно с грейпфрута. Заливаме с прясно отцедения лимонов сок. Оставяме цитрусите да престоят 30 мин на хладно.

Приготвяме смес от останалите продукти без плодчетата. С помощта на миксер разбиваме тази смес на пяна.

Навлажняваме стените на чашите за сервиране, потапяме ръбчетата им в кокосови стърготини и ги оставяме да изсъхнат. След това разпределяме цитрусовата смес по чашите и заливаме с приготвената пяна. Прибавяме кубчета лед и охладените във фризера дребни плодчета. Украсяваме с листенца от мента и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало