Кулинарни рецепти » Боле Липа

 Боле Липа

Продукти: (за 6 чаши)

• 1 с.л. липов цвят
• 6 с.л. захар
• 1 портокал
• 1 бутилка шампанско

Начин на приготвяне:

Сваряваме липовия цвят в 2 ч.ч. вода. Прецеждаме отварата и докато е още топла, прибавяме захарта и портокала, нарязан на малки парченца.

Охлаждаме сместа няколко часа и след това прибавяме шампанското. При поднасянето слагаме във всяка чаша по 1 бучка лед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало