Продукти:
• 50 г прясна мента
• 4 к.ч. водка
• 2 бутилки бяло вино
• 1 бутилка шампанско (или две бутилки газирана вода)
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме на ситно листата на ментата, заливаме с водката, захлупваме плътно и след 1 час прецеждаме. Добавяме захарта и виното.
Преди сервиране доливаме газираната вода или шампанското, като за вкус можем да добавим и няколко капки лимонов сок.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...