Кулинарни рецепти » Шипкова медовина (гореща)

 Шипкова медовина (гореща)

Продукти: (за 4 чаши)

• 1 с.л. шипково брашно
• 2 с.л. мед
• 4 с.л. малинов сок
• 3 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Изсипваме шипковото брашно в затоплената вода, захлупваме и оставяме да престои 2-3 часа. Разтваряме меда в малиновия сок и заливаме със затоплената шипкова запарка.

Разбъркваме добре, наливаме в затоплени чаши и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало