Кулинарни рецепти » Сицилиански крюшон

 Сицилиански крюшон

Продукти: (за 10-12 чаши)

• 1 кг ябълки /или круши/
• 1 кг плодов сок
• сокът от 1 лимон
• 200 г захар
• 1 л газирана вода

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете и ги нарязваме на кубчета. Нареждаме парченцата в специален съд за крюшон, като между пластовете поръсваме захарта.

Изстудяваме 1-2 часа, след което прибавяме плодовия и лимоновия сок, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме и разливаме напитката в стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало