Продукти: (за 1 чаша)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. фъстъчено масло
• 1 щипка канела
• 1 карамфилче
• 1 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
Загряваме млякото заедно с карамфилчето и канелата и варим 3-4 минути. Прецеждаме и прибавяме меда и фъстъченото масло. Разбъркваме добре и наливаме в чаша.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...