Кулинарни рецепти » Крюшон Анабела

 Крюшон Анабела

Продукти: (за 12 чаши)

• 300 г ягоди
• 300 г малини
• 300 г кайсии
• 3 портокала
• 400 г захар
• 1 л силен черен чай
• 1,5 л газирана вода

Начин на приготвяне:

Почистваме плодовете и нарязваме кайсиите и портокалите на кубчета. Подреждаме сместа в специален съд за крюшон, като между пластовете поръсваме захарта.

Изстудяваме 1-2 часа, след което прибавяме охладения чай, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме и разливаме напитката в стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало