Продукти: (за 4 чаши)
• 1 кофичка нискомаслено кисело мляко
• 2 ябълки
• 200 мл захарен сироп
• 3 ч.л. какао на прах
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките, нарязваме ги на парчета и пасираме. Прибавяме млякото и разтвореното в захарния сироп какао.
Всичко разбиваме добре и сервираме във високи стъклени чаши с кубчета лед.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...