Още рецепти » Голямата магия в ресторанта на Астор

 Голямата магия в ресторанта на Астор

Ако сте отегчени от прозата на ежедневието и искате да се насладите на истинска кулинарна магия, трябва да отидете в ресторанта на Астор. Тук ви чака и още едно огромно удоволствие – да се докоснете от сцената на магичния театър до изумителното изкуство на на великия български маг. Роден с името Антраник Арабаджиян, той е единственият засега европеец, носител на Оскар за магично изкуство и още куп престижни награди, с над 15 хиляди представления зад гърба си. Аплодират го навсякъде по света –магьосникът с голямо сърце, библейска брада, обезоръжаваща усмивка и малко тъжни очи.

Ресторантът

В заведението зад хотел "Хемус" в столичния квартал Лозенец, на бул. Черни Връх 29, тел. 028661661; 0884755779 витаят духовете на най-великите български магове. Стените са покрити с реставрирани плакати от началото на века с образите на Сенко, Орфи, факира Мити. Самата призрачна сграда, скрита в дъното на голям двор, била притежание на фамилията на великия Сенко. Астор я купил през 1989 г. с идеята да направи малък магичен театър. После го съчетава с уютен ресторант и така вече 15 години. Официалното му име е "РАсторант - Магичен театър", но всички го знаят като ресторанта на Астор, който привлича гости от страната и чужбина.
Тук те могат да видят фокусите на маестрото – на метри от масата, на която са седнали. Случва се чаровникът да дойде до вашата маса и пред очите ви да прави своите истински магии. Гледате и не вярвате на очите си: как го прави, как стана всичко, след като не сте го изпуснали от погледа си дори за миг. Ресторантът е и своеобразна сцена за млади дебютиращи магьосници, на които Астор дава път.

Менюто

Вълшебството обаче не е само на сцената, а и във вкуснотиите, които ще ви предложат. Можете да си поръчате „Магична салата”, „Снежанка и 7-те маслини” (млечна салата с пресни краставици), „Шопски фокус” и „Овчарска магия”. А преди да дойде „тежката артилерия” с чудесни предложения от българската, арменската кухня и всякакви други кухни, ще ви изкуши 200-грамовата „Закуска на фараона” (филе, луканка, суджук, пастърма, шунка), пиратската магия (плато с пушена сьомга) или вълшебното плато „Аладин” (език със задушени гъби в масло). А после идва ред на „Тайната на Сенко” (свинско бон филе,език, кашкавал и гъби), „Закуската на факира Мити” (свинско бон филе, канапе,яйце, гъби, сос), „Манипулациите на Ирко”, „Магията на Майстора”, „Багдадски тайни”, „Филето на Дейвид Копърфилд”, „Мечтата на Освалдо Риос” (което не е нищо друго освен филе от бяла риба с чесън, масло и копър). И всичко това полято с качествени питиета под звуците на обичани романси… Между впрочем напитките също са обединени под забавните имена на магията. Започвате с конвенционалните магии на безалкохолните, после се отдавате на „малкото омагьосване” - бирата, за да дойде ред на средното – вината. А голямото омагьосване - твърдият алкохол, се радва на внимание от страна на гостите: качествено е, чудесно на вкус, разнежва душата и развеселява.

Уникалните рецепти на Астор

Арменска виагра

Прoдукти: 2 домата, 1 връзка магданоз, 1 връзка пресен лук, 50 г булгур; зa дресинга: лимон, зехтин, сол.

Нaчин на приготвяне: Всички зеленчуци се нарязват на ситно. Булгурът се накисва във вода за десетина минути и се прибавя към зеленчуците. Овкусява се с дресинга и се украсява по желание с лимон.

Сирене от Олимп

Прoдукти: 100 г сирене, 2 кръгчета домат, 1 люта чушка, 1 щипка сух риган, 1 суп. л. зехтин

Нaчин на приготвяне: Парче домакинско фолио се намазва със зехтина. Слагат се кръгчетата домат, върху тях се слага и сиренето. Отгоре се подрежда лютата чушка, нарязана на кръгчета. Накрая се поръсва с риган. Завива се и се пече на скара от двете страни. По този начин сиренето се стопява и когато го сервирате, то прилича на пастет.

Тайната на Сенко

Прoдукти: 180 г свинско бонфиле, 3 парчета сварен телешки език, 100 г пресни гъби, 50 мл бяло вино, 10 г кашкавал, 1/2 домат, 100 г готварска сметана, 1 щипка магданоз; зa гарнитурата: 150 г картофи соте, 150 г пържени картофи.

Нaчин на приготвяне: Филето се начуква на тънко и се изпържва заедно с гъбите и езика. След това се слага бялото вино, за да се задуши. В чинията, в която се сервира, се нареждат - първо месото, после езикът и накрая гъбите. Отгоре се настъргва кашкавалът. Залива се със соса. Отстрани се нареждат картофите.
Сосът се приготвя по следния начин: Доматът се нарязва в тиган, прибавят се сметаната и магданозът и се оставя да ври, докато се сгъсти.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Градина без алергии

Контактът с природата е неизчерпаем източник на сили и добро настроение. Но прекараните часове в зелените покои на градината могат да бъдат опасни за много от нас. Зачервени и насълзени очи, парене и ...

Консервиране на чушки

Маринована капия Прoдукти: 5 кг червена месеста “Капия”, 300 г сол, 400 г захар, бахар и черен пипер на зърна, 0.5 л оцет, олио Нaчин на приготвяне: Почистваме чушките от семената и във всяка...

Пластири вместо хапчета

Дали против болки, при болно сърце или като контрацептив, днес предписаното ви лекарство вместо да се гълта, може да се залепи върху кожата. Лекарствените пластири са много практични. Чрез тях целебно...

Лечението на съдружното кривогледство

Заболяването представлява изразено отклонение на едното око при запазен нервно-мускулен апарат. Времето на появата му е 1-3-годишна възраст. Лечението Лечението на съдружното кривогледство ...

Начало