Още рецепти » Отглеждане на ябълки

 Отглеждане на ябълки

В света има 20 хиляди различни сорта ябълки. У нас са внедрени около 500 от тях. Превъзходните вкусови качества, доказаните лечебни свойства и голямата трайност на плодовете правят ябълката предпочитана овошка. Няма двор в България без ябълково дръвче.

Отглеждане на ябълки

В книгата на достъпен език са описани най-важните проблеми, свързани с отглеждането на ябълките: изисквания към климата и почвите, подготовка на терена за засаждане, сортове ябълки и видове подложки, резитби, торене и напояване. Обстойно са разгледани основните болести и неприятели, които нападат ябълковите насаждения. Подробно са описани пръсканията, които трябва да се извършат, и препаратите, които се прилагат. В края на книгата има полезна информация за брането и съхранението на ябълките, както и няколко практични рецепти за консервиране на плодовете.

Откъде може да се закупи?

Книгата „Отглеждане на ябълки” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

ЯБЪЛКОВИ ПУДИНГИ И ТОРТИ

Оризов пудинг с ябълки Прoдукти: 1 ч.ч. ориз, 80 г краве масло, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 4-5 ябълки, 1 к.ч. захар, канела, щипка сол. Нaчин на приготвяне: Разтопяваме кравето масло и из...

СОЛЕНИ ТОРТИ

Доматена терина с босилек и сирене Прoдукти: 1 кг домати, 600 г краве сирене, по 2 печени и белени чушки – зелени и червени, по 6 маслини – зелени и черни, 2 малки патладжана, 3 сварени яйчни бел...

Стрелицията в едър план

Биографията на едно от най-необичайните цветя на планетата – стрелицията – е тясно свързана с биографиите на много знаменити хора. В основата на тази забележителна история стои един известен английски...

Бобени чорби

Боб чорба Прoдукти: 1 ч.ч. зрял боб, 2-3 с.л. олио, 1 глава лук, 1 морков, 1 червена чушка, 1 парче целина, 1 корен магданоз, суха чубрица, пресен и сух джоджен, девисил, магданоз, мащерка, босил...

Начало