В броя: Парен козунак, Плетен великденски козунак, Великденски курабийки, Великденски кифли, Великденски колачета, Вретено от кайма, Млин от кълцано месо, Печен шаран с бяло вино, Печена агнешка главичка, Телешко филе с гъби във фолио, Мусака от лапад, Печено пиле по селски, Супа от лозови листа, Канелони със сирене и извара, Месеница със спанак и сирене, Калцоне, Фатаери с кренвирши и кашкавал, Братиславски гулаш, Измирска кавърма, Агнешко орман кебап, Великденска супа, Телешко варено, Курбан чорба от пиле, Гъбки от яйца, Суфле с млечна заливка, Бурма бюрек, Орехово козуначено руло, и още 90 рецепти.
ТЪРСЕТЕ ПО ПАВИЛИОНИТЕ ЗА ВЕСТНИЦИ И СПИСАНИЯ.
ЗА АБОНАМЕНТ (каталожен номер 1650)
Маринована капия Прoдукти: 5 кг червена месеста “Капия”, 300 г сол, 400 г захар, бахар и черен пипер на зърна, 0.5 л оцет, олио Нaчин на приготвяне: Почистваме чушките от семената и във всяка...
Класическо тирамису Прoдукти: 200 г захар, 4 яйца, 500 г маскарпоне, 400 г бишкоти, 1 ванилия, кафе, ром, какао. Нaчин на приготвяне: На водна баня смесваме захарта с жълтъците. Прибавяме маска...
Вино от трънки Прoдукти: 3 кг трънки, 3 кг захар, 6 л вода. Нaчин на приготвяне: Избираме добре узрели, силно оцветени трънки, измиваме ги и ги намачкваме. Разтваряме захарта във водата и зали...
Сред стотиците рецепти за намаляване на холестерола е и известната рецепта на тибетските монаси: Приготвя се настойка от 200 г от най-сочната част на пресен чесън в 200 мл медицински спирт. Наст...