Едва ли има българска градина, в която да не е отделена поне една леха за вкусните ягоди. Какви са обаче тайните на отглеждането им.
ОТГЛЕЖДАНЕ НА ЯГОДИ
Отговорите са в тази книга. Тя е предназначена за любители градинари и запознава читателите с отглеждането на ягоди предимно в дворните градини. Посочени са накратко хранителните и лечебни свойства на ягодовите плодове. Разгледани са биологичните особености на растенията, фазите на развитие, изискванията към климат и почва, начини на размножаване, избор на подходяща площ, засаждане и грижи за поддържане на насаждението в добро състояние – окопаване, поливане, наторяване и т.н. В книгата ще се намери описание на много ягодови сортове, подходящи за отглеждане при почвено-климатичните условия на страната ни. Направено е описание на стопанско значимите болести и неприятели, които може да нанесат сериозни поражения и са посочени различни мероприятия за борбата с тях.
.
Търсете от 29 ФЕВРУАРИ
в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел. 02/975 2013 или 02/975 2024.
Една древна китайска поговорка твърди, че всеки човек влиза в рая през градината, която сам е посадил и отгледал. Представите ни за рая са твърде различни. За множеството от хората това е стандартнат...
Боб чорба Прoдукти: 1 ч.ч. зрял боб, 2-3 с.л. олио, 1 глава лук, 1 морков, 1 червена чушка, 1 парче целина, 1 корен магданоз, суха чубрица, пресен и сух джоджен, девисил, магданоз, мащерка, босил...
Верандите идват у нас преди малко повече от сто години. Остъклени максимално, долепени до къщата, тези пространства често не се използват пълноценно. Дълги години те поддържат славата си на сауна през...
Винен кебап с гъби Продукти за 5 порции: 750 г свинско филе, 1 к.ч. олио, 3 глави лук, 200 г гъби, 3-4 домата, 1 с.л. брашно, 1 к.ч. бяло вино, половин лимон, 10-12 зърна черен пипер, суха чубри...