Краставицата е един от най-старите зеленчукови видове, отглеждани у нас. Широко са разпространени по света, което се обяснява не толкова с хранителната им стойност, колкото с вкусовите качества на плодовете. Ето защо краставици се засаждат във всички български градини.
Отглеждане на краставици
Книгата съдържа изчерпателна информация на достъпен език за биологическите особеностти на този зеленчук, изискванията към почва, влага и температури, както и подробно описание на процеса на отглеждане на краставиците. Специално внимание е отделено на оранжерийното производство.
Във втората част са описани най-важните болести и вредители по тази култура, като са изброени и конкретните форми на борба с неприятелите.
В края на книгата има практични рецепти за консервиране на краставички.
Откъде може да се закупи?
„Отглеждане на краставици” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Телешка шкембе чорба Прoдукти: 250 г телешко шкембе, 1 глава лук, 1 глава чесън, 2-3 с.л. оцет, 2 яйца, кората от половин лимон, 1 ч.л. червен пипер, 2 дафинови листа, 1 с.л. ситно нарязан магда...
Повечето овощни видове се отглеждат на едно място в продължение на десетки години, а орехът и кестенът - 200 - 300 години. За да се развиват добре, да бъдат по-дълголетни и да дават достатъчно и качес...
Хранене, сън, хигиена... Възгледите за детското възпитание непрекъснато се променят. Методи, довчера смятани за непогрешими, днес се преосмислят тотално. При тези обстоятелства младите майки трудно на...
Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...