Още рецепти » 23 юни

 23 юни

ЗАКУСКА

Баница с домашна юфка

Прoдукти: 200 г домашна юфка, 3-4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 250 г сирене, 60 г краве масло или 4-5 с.л. олио, 500 мл газирана вода.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата и ги смесваме с натрошеното сирене, разтопеното масло, киселото мляко и газираната вода. Разстиламе юфката в намаслена тавичка, заливаме с приготвената смес и разбъркваме. Печем баницата в умерено загрята фурна, докато се зачерви отгоре.

ОБЯД

Кремсупа с яйца

Прoдукти: 6 ч.ч. телешки бульон, 100 г сметана, 3 жълтъка, 2 с.л. печено кокоше месо или шунка, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме жълтъците със сметаната и при постоянно бъркане затопляме на водна баня. Добавяме бульона и продължаваме да бъркаме, докато супата започне да се сгъстява. Прецеждаме я в затоплен съд, прибавяме ситно нарязаното кокоше месо /или шунка/, посоляваме, поръсваме с черен пипер и поднасяме.

Кайма в пикантен сос

Прoдукти: 600 г свинска кайма от плешката, 4 с.л. олио, 2 глави лук, 2-3 скилидки чесън, 1 ч.ч. доматен сок, черен пипер, кимион, сол.

Нaчин на приготвяне: В сгорещената мазнина задушаваме каймата и ситно нарязания лук, като непрекъснато бъркаме с вилица, докато каймата се раздроби на топчета. Тогава прибавяме доматения сок, ситно нарязания чесън, кимион, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме около 20 мин на тих огън.

Шоколадов пастет

Прoдукти: 1 1/2 пакетче краве масло, 1 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. брашно, 200 г настърган шоколад, 200 г смлени бадеми, 3 яйца, цели обелени бадеми за украса.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата, шоколада, който сме разтопили на водна баня, бадемите и брашното. Изливаме сместа в намаслена тавичка, като внимаваме да получим пласт с дебелина 2 см. Нарязваме сладкиша на квадратчета, като върху всяко квадратче слагаме по един цял бадем. Печем в умерена фурна.

ВЕЧЕРЯ

Акула в белтъчена паста

Прoдукти: 4 котлета от акула, 1-2 скилидки чесън, 3 белтъка, 2-3 с.л. брашно, сокът от 1 лимон, черен пипер, сол, олио за пържене.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме белтъците, като постепенно прибавяме лимоновия сок, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус. Измиваме и подсушаваме котлетите, овалваме ги в брашното и ги потапяме в котлетите в приготвената панировка. Изпържваме рибата от двете страни в сгорещената мазнина и я поднасяме с гарнитура от картофено или спаначено пюре.

Мляко с грис

Прoдукти: 1 ч.ч. грис, 3 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. вода, 40 г краве масло, 1-2 с.л. захар, сол.

Нaчин на приготвяне: Възвираме на огъня водата заедно с млякото и на тънка струйка сипваме гриса. Бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и подправяме с маслото, захарта и сол на вкус.


Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Месни гозби с картофи

Пиле на фурна с картофи Прoдукти: 1 пиле, 500 г картофи, 30 г краве масло, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: Варим пилето в подсолена вода, докато поомекне. Отцеждаме го, намазваме го с ра...

Декоративните треви в нашата градина

Природата е създала изключително разнообразие от треви. Много от тях притежават високи декоративни качества, постигнати понякога в резултат на целенасочена селекция. Засети в градината, те могат да пр...

Консервиране на зелени домати

Стерилизирани зелени доматчета Прoдукти: 4 кг зелени домати, 1 ч.ч. сол, 1ч.ч. захар; зa маринатата: 5 връзки ситно нарязан копър, 1 глава чесън, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. оцет Нaчин на приготвяне:...

Сиена – бляскавата перла на Тоскана

Сиена е най-съвършенният средновековен град в Италия. В сърцето му се намира Пиаца дел Кампо – най-невероятният, изграден във формата на раковина и прочут с конните надбягвания – палио, които се прове...

Начало