Още рецепти » 03 май

 03 май

ЗАКУСКА

Топли сандвичи с пилешко месо

Прoдукти: 10 филийки хляб, 200 г сварено или пушено пиле, 100 г кашкавал, 2 с.л. майонеза, 50 г краве масло.

Нaчин на приготвяне: Намазваме филийките с маслото и разстиламе отгоре смес от наситненото пилешко месо, настъргания кашкавал и майонезата. Запичаме в силна фурна и поднасяме веднага.

ОБЯД

Гъбена супа с ориз

Прoдукти: 2 с.л.ориз, 100 г гъби, 1 главичка лук, 1 с.л. заквасена сметана, 1 с.л. олио, 1 ч.л. брашно, сол.

Нaчин на приготвяне: Сгорещяваме олиото и задушаваме в него ориза. Щом стане прозрачен, прибавяме нарязаните лук и гъби. Поръсваме брашното, наливаме водата и посоляваме. Варим супата 20-30 мин на слаб огън. Отстраняваме от огъня, изчакваме да поизстине и застройваме с разбитата сметана.

Пикантни домати с яйца

Прoдукти: 2 сладки чушки, 2 с.л. зехтин, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 8 домата, 6 яйца, 2 зелени люти чушки, 1 с.л. доматено пюре, пресен босилек, червен и черен пипер, сол на вкус.

Нaчин на приготвяне: Загряваме зехтина в тиган и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук и чесън. Почистваме сладките и лютите чушки от семената и нарязваме на кубчета. Прибавяме ги в тигана, заедно с подправките и нарязаните на кубчета домати. Оставяме да врат под капак 15 минути. Когато зеленчуците са готови, слагаме предварително разбитите яйца и доматеното пюре. Оставяме на котлона още 5 минути.

Грис фламери

Прoдукти: 1 л сварено и прецедено прясно мляко, 4 с.л. кристална захар, 4 с.л. грис, 1 щипка сол, 1 ч.ч. сметана, 1 с.л. пудра захар, 2 с.л. плодове от сладко, 2 с.л. ром /или коняк/.

Нaчин на приготвяне: Отцеждаме плодовете от сладкото от сиропа, нарязваме ги на ситно и ги заливаме с рома /коняка/. Приготвяме от кристалната захар светъл карамел. Кипваме млякото с 1 щипка сол и го изсипваме върху карамелизираната захар. Прибавяме гриса и варим до сгъстяване. Разпределяме на порции и охлаждаме. Гарнираме с разбитата с пудрата захар сметана и плодовете от сладкото. По желание при поднасянето можем да поръсим с рома, с който сме полели плодовете.

ВЕЧЕРЯ

Кашкавал на тиган

Прoдукти: 400 г кашкавал, 3-4 с.л. брашно, половин пакетче краве масло.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме кашкавала на 4 филийки, които потапяме в студена вода и след това овалваме в брашното. Изпържваме ги на умерен огън в сгорещеното масло.

Ягодов крем с кисело мляко

Прoдукти: 1 кофичка кисело мляко, 250 г ягоди, 1 ч.ч. захар, 2 ванилии.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме млякото със захарта. Прибавяме ванилиите. Изчистваме и измиваме ягодите. Разпределяме ги в чаши за сладолед и ги заливаме с киселото мляко. Оставяме крема да престои 1-2 часа в хладилник, след което поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Направете антрето по-функционално

То е първото нещо, което външните хора виждат в един дом, затова ненапразно го наричат „визитната картичка" на стопаните. Помислете дали сте отделили достатъчно внимание на това помещение - не само за...

Иглотерапия или традиционна медицина?

Всяко живо тяло се състои от две неразривно свързани части: биополе и физическо (материално) тяло. Едната част без другата не може. Ако повредим някоя част на физическото тяло - вътрешен орган, мускул...

Долмабахче – Версай край Босфора

Този дворец обикновенно остава извън стандартните маршрути на организирания туризъм в Истанбул. Долмабахче обаче превъзхожда по красота и блясък всички други обекти край Босфора и е сравним с най-пред...

Дрезден – Флоренция на Елба

Възпявана като „Флоренция на Елба”, столицата на Саксония е старателно възтановена върху руините, останали след варварската бомбандировка през февруари 1945 г. Днес Дрезден блести с цялото си великоле...

Начало