Още рецепти » 19 април

 19 април

ЗАКУСКА

Панирани сандвичи с шунка

Прoдукти: 10 филийки хляб, 200 г шунка, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 1 с.л. брашно, олио за пържене.

Нaчин на приготвяне: Размиваме брашното в млякото и го смесваме с разбитите яйца. Нарязваме шунката на 5 тънки филийки и слагаме по 1 парче между две хлебни филии. Потапяме така приготвените сандвичи в яйчната смес и ги изпържваме в сгорещеното олио.

ОБЯД

Пасирана супа от леща

Прoдукти: 1 ч.ч. леща, 1 к.ч. ориз, 1 връзка зелен лук, 4 с.л. олио, чубрица, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Измиваме лещата и ориза и ги заливаме с 1 л студена вода. Варим на умерен огън, докато омекнат /около 1 час/. Прибавяме ситно нарязания зелен лук и олиото. Варим още десетина минути, пасираме супата и подправяме със стрита чубрица и сол. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Зрял фасул със сини сливи

Прoдукти: 2 ч.ч. зрял фасул, 1 ч.ч. сушени сини сливи, 2 с.л. краве масло, 1 к.ч. течна сметана, 1 с.л. захар, 2 с.л. настърган кашкавал, 1 с.л. ситно нарязан копър, сол.

Нaчин на приготвяне: Заливаме сливите с вряща вода, за да набъбнат, след което отстраняваме костилките. Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в прясна вода. Прибавяме сливите, сметаната и половината от маслото. Задушаваме 15-20 мин на слаб огън, като към края посоляваме и добавяме останалото масло, захарта и настъргания кашкавал. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан копър.

Бананов десерт

Прoдукти: 4 банана, 50 г краве масло, 80 г лешници, 1 буркан компот от боровинки, 2 белтъка, 80 г пудра захар, масло за формата.

Нaчин на приготвяне: Разполовяваме обелените банани първо напречно, после по дължина и ги нареждаме един до друг в намаслена тавичка. Заливаме с разтопено масло, а отгоре разпределяме боровинките от компота и лешниците. Покриваме бананите с разбитите на сняг белтъци със захарта. Печем 10-15 мин в предварително затоплена умерена фурна.

ВЕЧЕРЯ

Гъби със сирене и бадеми

Прoдукти: 16 средно големи гъби, 30 г обелени бадеми, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, 4 скилидки нарязан чесън, 2-3 стръка нарязан пресен лук, 50 г сирене, 1-2 с.л. олио, черен и червен пипер, къри, сол.

Нaчин на приготвяне: Отделяме пънчетата от гъбите и ги нарязваме на ситно. Запържваме ги в олио заедно със счуканите бадеми, лука, чесъна и магданоза. Добавяме подправките и натрошеното сирене, разбъркваме и охлаждаме. Пълним гъбите с тази смес и печем 20 минути на 180 градуса.

Комбаст

Прoдукти: 1,5 кг тиква, 1 двойна шепа сушени ябълки, круши и други плодове, захар.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме тиквата на парчета, широки около 3-4 см и дебели 1 см. Нареждаме ги в тенджера, заливаме ги с вода така, че да ги покрие 2 пръста, захлупваме тенджерата и варим на тих огън. След 15 мин прибавяме сушените плодове, които предварително сме накиснали за 30 мин в студена вода и след това сме ги отцедили. Продължаваме да варим на тих огън, докато водата изври и плодовете омекнат. Накрая подслаждаме със захар на вкус. Поднасяме десерта топъл или студен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

3 мита за витамин D

Никой не се и съмнява, че витамините са полезни, но за ролята на всеки от тях трудно може да се следи, защото развитието във фармацевтиката е изключително бурно. Независимо, че медиите непрекъснато пу...

Какво ни дебне на работното място

Някои работят, за да живеят, други живеят, за да работят. И в единия, и в другия случай опасностите, които дебнат в професионалната ни среда, никак не са малко. Алергия към латекс Най-честит...

Вкусни целувки

Лешникови целувки Прoдукти: 4 белтъка, 1 ч.ч. пудра захар, 150 г лешници, 1 ванилия. Нaчин на приготвяне: Бием белтъците със захарта на водна баня. Към получената гъста смес прибавяме счуканит...

Как да употребяваме гипсокартона

Гипсокартонът е композитен материал във вид на листове, чиято дължина бива от 2,5 – 4,8 м, ширината 1,2 – 1,3 м и дебелина 8-24 мм. Основата на такъв лист е гипс, а външните повърхности са облицовани ...

Начало