Още рецепти » 11 юни

 11 юни

ЗАКУСКА

Панирани сандвичи с шунка

Продукти за 5 порции: 10 филийки хляб, 200 г шунка, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 1 с.л. брашно, олио за пържене.

Нaчин на приготвяне: Размиваме брашното в млякото и го смесваме с разбитите яйца. Нарязваме шунката на 5 тънки филийки и слагаме по 1 парче между две хлебни филии. Потапяме така приготвените сандвичи в яйчната смес и ги изпържваме в сгорещеното олио.

ОБЯД

Лятна чорба

Продукти за 4 порции: 200 г орехови ядки, 1 филия сух бял хляб, 1/2к.ч. олио, 5-6 скилидки чесън, 1 с.л. оцет, сол.

Нaчин на приготвяне: В хаванче счукваме ореховите ядки на гъста маслена каша. Прибавяме накиснатия малко вода и добре изстискан хляб. Прибавяме също така скилидките чесън, които сме счукали отделно с малко сол. Разбъркваме сместа много добре и я пасираме през цедка, като едновременно капваме по малко студена вода. Посоляваме прецедената каша, прибавяме олиото и оцета и разреждаме със студена вода до желаната гъстота. По желание можем да прибавим и една прясна краставичка, нарязана много ситно.

Писюр кюфте

Прoдукти: 500 г кайма, 1 к.ч. ориз, 1 морков, 2-3 глави лук, 1к.ч. пасирани домати от консерва, 1 ч.л. червен пипер, 1 суха чушка, 2 с.л. брашно, 3 с.л. олио, магданоз, джоджен, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Разбъркваме каймата с ориза и оформяме кюфтенца. Нарязваме лука и моркова на ситно и ги задушаваме в мазнината. Последователно прибавяме брашното, червения пипер, доматите, магданоз и джоджен на вкус. Наливаме гореща вода, кипваме, посоляваме и пускаме кюфтенцата в ястието. Оставяме го да къкри още 30 мин на тих огън. Накрая поръсваме с черен пипер.

Кекс с локум

Прoдукти: 2 яйца, 150 г захар, 250 г кисело мляко, 1 к.ч. олио, 1 ч.л. сода бикарбонат, 250 г брашно, 1 кутия локум, 50 г смлени орехови ядки.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, киселото мляко със содата и брашното. Разбъркваме сместа много добре и я изсипваме във форма за кекс, която предварително сме намазали с масло и сме поръсили с брашно. Покриваме повърхността на кекса със ситно нарязания локум и смлените орехови ядки и печем в предварително загрята умерена фурна.

ВЕЧЕРЯ

Запечени яйца

Продукти за 4 порции: 8 яйца, 200 г настърган кашкавал, 5 с.л. масло, 1 к.ч. оцет, червен и черен пипер, сол

Нaчин на приготвяне: Възвираме 2 л подсолена и подкиселена с оцета вода и чукваме едно след друго от ниско яйцата в нея. Внимаваме да останат цели. Варим 2-3 мин и ги изваждаме с решетеста лъжица. Застиламе дъното на намаслена тавичка с настърган кашкавал, подреждаме отгоре яйцата и ги заливаме с горещо масло, подправено с червен пипер. Подправяме с черен пипер и запичаме в умерена фурна.

Печен крем

Прoдукти: 600 мл бита сметана, 4 големи жълтъка, захар

Нaчин на приготвяне: Нагряваме сметаната и я оставяме да заври само 30 сек. Прибавяме веднага жълтъците и бъркаме постоянно, докато сместта леко се сгъсти. Изсипваме в плитък съд (огнеупорен) и оставяме крема да изстива цяла нощ. Два часа преди сервиране напръскваме с малко захар и пъхаме за няколко минути в предварително нагрята фурна, за да се разтопи и карамелиизира захарта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сложете бяла форзиция в дъното на градината

Бялата форзиция (Abeliophyllum distichum) е от семейство Маслинови. Родината й е Корея. Представлява листопаден храст с 1,5м височина и ширина. Листата са срещуположни, овални, тъмнозелени, с 8 см дъл...

Причудливите тикви

Много често в градините и по терасите има места, които не са в тон с общата хармония. Обикновено това са неприветливи стени или поостарели дъсчени огради, които са високи и не могат да се скрият зад о...

ЙОЩА - немски плод с френски привкус

Хибридът между касиса и бодливото немско грозде е създаден през 1959 г. след сложна кръстоска. Тази култура е наречена йоща, името е комбинация от първите букви на немските думи Yohonnisabelre и Stach...

Тагетесът – идеалният партньор

За създаването на постоянно цъфтящи лехи се използват многогодишни растения или пък цъфтящи едногодишници. Подобни лехи изискват ежегодно засаждане, но привлекателна при тях е възможността да се създа...

Начало