Още рецепти » 22 март

 22 март

ЗАКУСКА

Голяма палачинка

Прoдукти: 1 ч.ч. брашно, 3 яйца, 300 мл прясно мляко, 1 ванилия, половин пакетче краве масло, конфитюр.

Нaчин на приготвяне: Разтопяваме маслото в правоъгълна тава. Разбиваме яйцата, след което прибавяме млякото, ванилията и брашното. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавата. Печем палачинката в умерено загрята фурна до бледорозово оцветяване. Изваждаме готовата палачинка от фурната, намазваме я с конфитюр и я навиваме на руло.

ОБЯД

Бульон с крем от пилешки дробчета и гъби

Продукти за 5 порции: 1,5 л прозрачен пилешки бульон, 150 г пилешки дробчета, 250 г гъби, 1 к.ч. светъл бешамел, 3 яйца, 1-2 с.л. разтопено краве масло, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в маслото. Накрая леко ги посоляваме. Отделно сваряваме дробчетата в подсолена вода и ги претриваме през ситно сито. Смесваме полученото пюре с топлия бешамел и разбитите яйца, разбъркваме добре, изсипваме в намаслен съд и варим крема на водна баня, докато се посгъсти. Разпределяме в чиниите за сервиране сварения крем и задушените гъби, заливаме с горещия бульон и поднасяме.

Пилешка каша със сирене

Продукти за 4-5 порции: 1 пиле, 1 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно, 1 к.ч. натрошено сирене, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции и го варим на тих огън в посолена вода. В половината мазнина запържваме брашното до златисто. Разреждаме с горещ бульон от пилето, като непрекъснато бъркаме. В останалата мазнина запържваме парчетата месо до зачервяване от всички страни. Заливаме ги с кашата и поръсваме с натрошеното сирене и с черен пипер.

Щрудел с млечно тесто

Прoдукти: 200 г брашно, 3 яйца, 150 г захар, 1 ч.ч мляко, 1 к.ч. олио, 1 бакпулвер, 1 ванилия, 1 кг ябълки, пудра захар за поръсване.

Нaчин на приготвяне: Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, млякото, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Разбъркваме и внимателно съединяваме с белтъците, които сме разбили на гъст сняг. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Отгоре нареждаме нарязаните на филийки ябълки. Печем в умерена фурна. Поръсваме готовия щрудел обилно с пудра захар.

ВЕЧЕРЯ

Фетучини с шунка и гъби

Прoдукти: 400 г фетучини, 3-4 с.л. зехтин, 400 г шунка, 30 г краве масло, 3 жълтъка, 250 г заквасена сметана, 300 г гъби, 1 глава лук, 1 връзка магданоз, индийско орехче, черен пипер, сол, настърган пармезан.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно, гъбите – на ивички, а шунката – на кубчета. Запържваме ги в разтопеното масло, подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и отстраняваме от огъня. Прибавяме по-голямата част от сметаната и разбъркваме. На умерен огън разбиваме останалата сметана, като постепенно прибавяме жълтъците, наситнения магданоз и 3 с.л пармезан. Сипваме тази смес при фетучините и разбъркваме. Разпределяме пастата в затоплени чинии, поливаме с гъбения сос и поръсваме обилно с пармезан.

Пържени ананаси

Продукти за 4 порции: 8 резена ананас (може и от консерва), 1 ч.ч. брашно, 1 яйце, 1 с.л. захар, 1 щипка бакпулвер, 150 мл прясно мляко, мазнина за пържене.

Нaчин на приготвяне: Оставяме парчетата ананас да се отцедят добре. От другите продукти (без мазнината) приготвяме рядко тесто. Потапяме парчетата ананас в него и пържим в сгорещената мазнина. Мазнината трябва изцяло да ги покрива. Пържим, докато се образува златиста коричка. Още топли ги наръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Декоративните треви в нашата градина

Природата е създала изключително разнообразие от треви. Много от тях притежават високи декоративни качества, постигнати понякога в резултат на целенасочена селекция. Засети в градината, те могат да пр...

На какво се дължи бързото напълняване

На човек, който отслабва, може да се окаже помощ от много лекари - диетолози, ендокринолози, хирурзи и дори психолози. Но причината за наднорменото тегло е индивидуална за всеки. И трябва да се решава...

Да изчистим черния си дроб

Към подобна процедура трябва да се пристъпи към изчистване на червата. За това е нужно да се премине една седмица към вегетарианска диета, като всяка вечер червата се изпразват с помощта на клизма. А ...

Тестени вкусотии с кашкавал

Пърженки с кашкавал Прoдукти: 80 г краве масло, 80 г брашно, 400 мл прясно мляко, 150 г кашкавал, 4 жълтъка, индийско орехче, черен пипер, сол, 1 яйце, 1-2 с.л. галета, олио за пържене. Нaчин н...

Начало