03.08.2020 година
1564339898.swf
З
имнина » Сладка, конфитюри, мармалади
  8048  |   0  
Сладко от джанки
Продукти:

• 1 кг захар
• 60-65 узрели, здрави джанки
• 1 ч.л. лимонтузу
• 3-4 листа индрише

За варната вода:

• на 5 л вода - 250 г гасена вар

Начин на приготвяне:

Обелваме джанките и отстраняваме костилките. Слагаме плодовете във варната вода за 2 часа. Измиваме ги и ги пускаме в сгъстения сироп, който сме сварили. Оставяме ги да престоят в сиропа 5-10 мин.

Слагаме сладкото да се вари първо на умерен, а после - на силен огън. Малко преди да сложим лимонтузу, пускаме индришето за ароматизиране. Варим до нужната гъстота.

Насипваме в бурканчета, след като сладкото изстине и плодът се напои със сироп.
12.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020