Продукти:
• 1 кг захар
• 60-65 узрели, здрави джанки
• 1 ч.л. лимонтузу
• 3-4 листа индрише
За варната вода:
• на 5 л вода - 250 г гасена вар
Начин на приготвяне:
Обелваме джанките и отстраняваме костилките. Слагаме плодовете във варната вода за 2 часа. Измиваме ги и ги пускаме в сгъстения сироп, който сме сварили. Оставяме ги да престоят в сиропа 5-10 мин.
Слагаме сладкото да се вари първо на умерен, а после - на силен огън. Малко преди да сложим лимонтузу, пускаме индришето за ароматизиране. Варим до нужната гъстота.
Насипваме в бурканчета, след като сладкото изстине и плодът се напои със сироп.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...