Продукти:
• 1 кг захар
• 60-65 узрели, здрави джанки
• 1 ч.л. лимонтузу
• 3-4 листа индрише
За варната вода:
• на 5 л вода - 250 г гасена вар
Начин на приготвяне:
Обелваме джанките и отстраняваме костилките. Слагаме плодовете във варната вода за 2 часа. Измиваме ги и ги пускаме в сгъстения сироп, който сме сварили. Оставяме ги да престоят в сиропа 5-10 мин.
Слагаме сладкото да се вари първо на умерен, а после - на силен огън. Малко преди да сложим лимонтузу, пускаме индришето за ароматизиране. Варим до нужната гъстота.
Насипваме в бурканчета, след като сладкото изстине и плодът се напои със сироп.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...