Продукти:
• 3 кг сладки ябълки
• 3 кг праскови
• 5 кг бяло грозде
• 3 кг дюли
• 2 кг тиква
• 5 кг захар
Начин на приготвяне:
Почистените от корите и семенната част плодове нарязваме на парченца, а гроздето оронваме. Варим всеки плод поотделно с малко вода, докато омекне добре. Поотделно ги пасираме.
Смесваме пюретата, подслаждаме и варим на умерен котлон, докато мармаладът се сгъсти. Разливаме го горещ в сухи буркани, опъваме на гърлата целофан или пергамент и затваряме с капачки.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...