Продукти:
• 2 кг добре узрели сливи
• 1 кг ябълки
• 1,5 кг захар
• настърганата кора на 1/2 лимон
• 1 ч.л. канела на прах
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с канелата и лимонената кора. Обелваме ябълките, изчистваме ги от семките и ги нарязваме на малки парченца. Разполовяваме сливите и вадим костилките.
Редим на пластове - сливи, захар, ябълки, захар. Варим на силен котлон с непрекъснато бъркане, докато се получи гъст конфитюр. Насипваме го топъл в бурканите.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...