Продукти:
• на 1 кг ябълково пюре - 500 г захар
Начин на приготвяне:
Подбираме здрави и зрели ябълки, нарязваме ги с кората на парчета и им изчистваме семките. Заливаме ги с толкова вода, колкото да ги покрием и варим на умерен котлон, докато омекнат. Пасираме.
Подслаждаме пюрето, връщаме го на котлона и варим с бъркане, докато получим гъст мармалад. Топъл го разсипваме в сухи бурканчета.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...