Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 500 г моркови
• 1 кг картофи
• 100 г лук
• 1 глава чесън
• 2 кг кисело зеле
Начин на приготвяне:
Обеленото цвекло варим 40 мин в подкиселена с оцет вода, за да си запази красивия цвят. Сваряваме остърганите моркови. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода и ги нарязваме на шайбички с къдрав нож. Изчистените лук и чесън нарязваме на филийки.
Обелваме картофите, нарязваме ги с къдрав нож, слагаме ги в цедка и ги топваме за 3-4 мин във вряща и подсолена вода. Изваждаме ги и ги обливаме със студена. Киселото зеле нарязваме на тънки ивички.
Разпределяме зеленчуците в буркани. Възвираме равни части зелев сок и вода и с горещата марината заливаме зеленчуците. Затваряме бурканите и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...