Продукти:
• 6 кг узрели домати
• 6 кг зелени чушки
• 2 кг люти чорбаджийски чушки
• 3 глави чесън
• 2 връзки магданоз
За маринатата:
• 4 ч.ч. оцет
• 3,5 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сол
Начин на приготвяне:
Обелените домати смиламе. Зелените чушки изпичаме, обелваме и нарязваме на ивички. Отрязваме дръжките на чорбаджийските чушки и ги нарязваме на парченца по 2-3 см. Наситняваме чесъна. Сваряваме доматите на гъсто пюре.
Възвираме маринатата и варим в нея 15 мин чорбаджийските чушки. Прибавяме зелените чушки, доматеното пюре и чесъна и сгъстяваме. Наръсваме с магданоза. Насипваме топлата апетитка в буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...