Кулинарни рецепти » Пудинг с извара

 Пудинг с извара

Продукти:

• 300 г извара
• 3 с.л. заквасена сметана
• 30 г краве масло
• 3 яйца
• 1 с.л. пшенично брашно
• 1 с.л. царевично брашно
• 1 с.л. олио
• 1-2 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Два-три часа преди приготвяне на пудинга слагаме изварата в тензух и затискаме между две дъсчици, за да изтече суроватката. Прекарваме изварата през гъсто сито, прибавяме 20 г масло, сметаната, жълтъците от яйцата, посоляваме и разбъркваме добре.

Половин час преди поднасянето добавяме разбитите на твърд сняг белтъци, пресятите пшенично и царевично брашно и изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета форма за пудинг. Печем в умерена фурна 20-30 мин. Проверяваме готовността на пудинга с клечка за зъби. Поднасяме го със сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало