Кулинарни рецепти » Пудинг от грис

 Пудинг от грис

Продукти:

• 180 г грис
• 720 мл прясно мляко
• 60 г масло
• 3 яйца
• 250 г захар
• 30 г сухар
• 60 г стафиди
• озахарени плодове или сушени сини сливи

Начин на приготвяне:

Кипваме млякото, прибавяме гриса и по-голямата част от захарта, като бъркаме непрекъснато. Щом сместа се посгъсти, махаме от огъня и прибавяме разбитите жълтъци и маслото.

Разбъркваме добре и съединяваме с разбитите на сняг белтъци. Изсипваме стафидите или другите плодове, оваляни в брашно, и отново разбъркваме.

Обливаме формата, в която ще печем пудинга, с останалата захар, която предварително карамелизираме. Печем във фурната или на водна баня. Обръщаме опечения пудинг и го заливаме с карамела от формата.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало