Кулинарни рецепти » Бабините курабийки

 Бабините курабийки

Продукти:

• 3 ч. ч. брашно
• 2 яйца и 1 белтък
• 3 с. л. кисело мляко
• 1 ч. л. сода
• 1 ч. ч. захар
• 1 пакетче масло
• лимонова кора
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

От изброените продукти, замесваме хубаво тестото. С намазнени ръце късаме малки топченца, топваме ги в разбит белтък, а след това в захар на кристали. Подреждаме ги в намазнена тава и печем до порозовяване.

Автор: Ваня Ангушева

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало