Кулинарни рецепти » Сладкиш с фурми

 Сладкиш с фурми

Продукти:

• 3 яйца
• 150 г захар
• 1 ванилия
• 1 щипка сол
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. канела
• 150 г смлени бадеми
• 150 г ситно нарязани фурми
• 3 с.л. лимонов сок

За намазване:

• 100 г пудра захар
• 2 с.л. ром

За украса:

• 3 цели фурми
• 6 цели бадемови ядки
• 2 с.л. накълцани бадеми

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата на пяна и постепенно прибавяме размесената с ванилията захар и солта. Разбиваме, докато захарта се стопи.

Смесваме смлените бадеми с настърганата лимонова кора, прибавяме ситно нарязаните фурми, разбъркваме и сипваме при яйцата. Разбъркваме още веднъж и изсипваме в покрита с хартия тортена форма.

Печем 35 мин в предварително загрята фурна при температура 200°С. Изваждаме готовия блат, поръсваме го с лимонов сок и го оставяме да изстине.

Разбъркваме пудрата захар с рома и намазваме изстиналия сладкиш. Разделяме целите фурми на половинки, изваждаме костилките, слагаме във всяка половинка по един бадем и ги нареждаме върху сладкиша. Накрая поръсваме отгоре с изпечените до кафяво накълцани бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало