Продукти:
• 1 кг тиква
• 2 яйца
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на малки парченца, които нареждаме в намаслена тавичка. Наливаме половината от мазнината и задушаваме на слаб огън, докато тиквата омекне напълно.
Разбиваме яйцата заедно с млякото, захарта и брашното и изсипваме сместа върху тиквата. Добавяме останалата мазнина, поръсваме канелата и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...