Продукти:
• 500 г сливи
• 250 г краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 1 ч.ч. грис
• 250 мл прясно мляко
• 1/2 ч.ч. брашно
• кората на 1/2 лимон
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Измиваме сливите и им изваждаме костилките.
Разбиваме маслото като прибавяме към него захарта, ванилията, жълтъците и лимоновата кора. Прибавяме брашното с гриса и бакпулвера по лъжица като редуваме с млякото. Накрая смесваме с разбитите на сняг белтъци, слагаме сливите и разбъркваме.
Изсипваме сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тава и печем в предварително загрята фурна около 1 час при 180°С.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...