Продукти:
• 200 г сушени плодове
• 150 г почистена тиква
• 1 к.ч. захар
• брашно – колкото поеме
• 1 пакетче краве масло
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Накисваме сушените плодове за 3-4 часа в хладка вода, след което ги отцеждаме и ги сваряваме заедно с нарязаната тиква. После ги смесваме със захарта и брашното и омесваме твърдо тесто.
Разтопяваме в тавичка половината от маслото и хубаво я намазваме. Разстиламе вътре тестото и печем в умерено загрята фурна.
Когато тестото се позачерви, разпределяме отгоре останалото масло, нарязано на люспи, и продължаваме да печем, докато сладкишът поеме мазнината. Накрая поръсваме готовия сладкиш с пудра захар.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...