Продукти:
• 4 големи козуначени кифли
• 4 банана
• 4 с.л. течна сметана
• 3 с.л. конфитюр от кайсии
• 3 с.л. кафява захар
• 5 с.л. краве масло или кокосова мазнина с масло
• 3 яйца
• 1 непълна ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Нарязваме кифлите на кръгчета и ги нареждаме в добре намаслена тавичка. Разпределяме колелцата от бананите отгоре, поръсваме със захарта, поливаме със сметаната, объркана с конфитюра.
Така правим 2 тестени реда с пълнеж и слагаме отгоре фолио.
Запичаме в сгорещена фурна за кратко, сваляме покритието, поливаме със сместа от яйцата и млякото, ароматизирано с ванилията, връщаме обратно във фурната до порозовяване.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...