Кулинарни рецепти » Гарбюр

 Гарбюр
Франция

Продукти:

• 1 прясна зелка
• 200 г зрял фасул
• 3 моркова
• 3 картофа
• 150 г пушен бут
• 6 ч.ч. вода
• 1 връзка ароматни треви (магданоз, мащерка, дафинов лист)
• 1 с.л. гъша мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студената вода, след което го варим в същата вода до полуомекване.

Прибавяме нарязаното на ивички зеле, нарязаните на кръгчета картофи и моркови, пушения бут, ароматните треви и черен пипер на вкус. Продължаваме да варим, докато продуктите омекнат.

Изваждаме месото, нарязваме го на кубчета и го връщаме в супата. Намачкваме зарзавата леко с вилица. Посоляваме, прибавяме гъшата мас и отстраняваме от огъня.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало