Продукти: (за 8 порции)
1 готов блат за пица с диаметър 28 см
100 г обикновени бисквити
1/2 ч.л. канела
1 щипка счукан карамфил
65 г краве масло
330 г консервирано ябълково пюре
2 по-големи кисели зелени ябълки
4 големи портокала
150 г портокалов мармалад
Начин на приготвяне:
Намасляваме кръгла тавичка с диаметър 22 см и слагаме в нея тестото, като леко правим от него бордче по стените на тавичката. Загряваме фурната на 200°С. Надупчваме повърхността на тестото тук-там с вилица, покриваме го с пергамент и печем блата 12 мин. Изваждаме го от фурната, внимателно махаме пергамента, връщаме тавичката и печем още малко, докато повърхността приятно поруменее. Оставяме тестото да изстине.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семките и ги нарязваме на тънки филийки. Обелваме портокалите, разделяме ги на резенчета и им махаме бялата външна обвивка и семките.
В купа начукваме бисквитите и ги смесваме с канелата и карамфила. Плътно поръсваме с тази смес блата, нанасяме слой пюре и отгоре ветрилообразно подреждаме ябълките. Върху тях подреждаме ветрилообразно и портокаловите резени. Поливаме с разтопеното масло и покриваме с размития в малко вода мармалад.
Печем сладкиша 30 мин на 190°С. Оставяме пицата да изстине и я сервираме с разбита сметана.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...