Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 300 г шунка
• 100 г мариновани гъби
• 100 г мариновани чушки
• 200 г кашкавал
• 12 броя маслини
• 100 г доматено пюре
• чубрица
Начин на приготвяне:
Разстиламе тестото в намаслена тавичка на пласт, дебел около 1 см. Нарязваме шунката на тънки парченца, гъбите на филийки, а чушките на резенчета.
Нареждаме така приготвените продукти равномерно върху тестото и поливаме с доматеното пюре. Поръсваме с чубрица. Запичаме в умерено загрята фурна.
Проверяваме дали тестото е опечено, като бодваме с клечка за зъби тук-там. Ако е добре опечено, не бива да оставя следи по клечката. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме отново.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...