Продукти:
• 300 г готово тесто за пица
• 300 г спанак
• 200 г натрошено сирене
• 50 г аншоа
• 20 едро нарязани черни маслини
• 200 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Разплескваме готовото тесто в намазнена тава.
Бланшираме спанака и го нарязваме, натрошваме сиренето и го смесваме със спанака. Разпръсваме сместа върху тестото.
Отгоре разпределяме аншоата, маслините и покриваме с настъргания кашкавал. Печем пицата в предварително загрята фурна около 20 минути.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...