Продукти:
• 80 г краве масло
• 5 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 250 г кисело мляко
• 250 г шунка
• 1 глава лук
• 50 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
От маслото, 1 жълтък, брашното, 3-4 с.л. кисело мляко и 1 щипка сол замесваме средно меко тесто. С част от него облепваме намазненото дъно и стените на тортена форма.
Изпържваме наситнения лук в маслото. Наситняваме шунката и сварените яйца. Смесваме лука, шунката, яйцата, останалото мляко и настъргания кашкавал. Подправяме със сол, черен пипер, наситнен магданоз и поръсваме с малко галета.
Разстиламе върху кората, отгоре похлупваме с втората кора, прищипваме добре краищата и надупчваме с вилица. Отгоре намазваме с разбит жълтък и печем в умерена фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...