Продукти:
• 1 кг тиквички
• 500 г патладжани
• 500 г домати
• 3 глави лук
• 2-3 чушки
• 1-2 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 4-5 яйца
• 60 г краве масло
• 3 с.л. олио (зехтин)
• магданоз, мащерка, босилек
• черен пипер, сол
• 1 голяма погача (можем и сами да я омесим)
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета, патладжаните - на кубчета, чушките - на парченца, а лука - на ситно. Доматите обелваме и настъргваме на ситно.
Всички зеленчуци задушаваме в олиото и малко вода, подправяме с пресования чесън, накълцаните пресни подправки, дафиновия лист, черен пипер и сол. Варим до изпаряване на течността.
Издълбаваме погачата в средата и я пълним със зеленчуковата смес.
Изпържваме яйцата на очи в масло и ги разпределяме върху пълнената погача.
От вътрешността на погачата правим трохи и ги изпържваме в маслото до златисто - да хрупат. С тях поръсваме яйцата на очи върху погачата. По желание поръсваме с червен пипер.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...