Продукти:
• 1 кг тиквички
• 500 г патладжани
• 500 г домати
• 3 глави лук
• 2-3 чушки
• 1-2 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 4-5 яйца
• 60 г краве масло
• 3 с.л. олио (зехтин)
• магданоз, мащерка, босилек
• черен пипер, сол
• 1 голяма погача (можем и сами да я омесим)
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета, патладжаните - на кубчета, чушките - на парченца, а лука - на ситно. Доматите обелваме и настъргваме на ситно.
Всички зеленчуци задушаваме в олиото и малко вода, подправяме с пресования чесън, накълцаните пресни подправки, дафиновия лист, черен пипер и сол. Варим до изпаряване на течността.
Издълбаваме погачата в средата и я пълним със зеленчуковата смес.
Изпържваме яйцата на очи в масло и ги разпределяме върху пълнената погача.
От вътрешността на погачата правим трохи и ги изпържваме в маслото до златисто - да хрупат. С тях поръсваме яйцата на очи върху погачата. По желание поръсваме с червен пипер.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...