Кулинарни рецепти » Ябълкова пица

 Ябълкова пица

Продукти: (за 10 парчета)

• 2 готови блата за пица
• 450 г ябълково пюре
• 4 дребни ябълки
• 2 с.л. канела
• 80 г захар
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 125 г настърган кашкавал или 150 г синьо сирене

Начин на приготвяне:

Изпичаме тестото за пица според инструкциите на опаковката.

Готовите блатове подреждаме върху пергаментова хартия на решетката на фурната. Намазваме ги с ябълковото пюре и отгоре подреждаме ветрилообразно обелените и нарязани на резенчета ябълки. Напръскваме с разтопеното масло и наръсваме с канелата, захарта и настъргания кашкавал.

Печем на горен реотан, докато кашкавалът поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало