Продукти:
• 500 г готово тесто
• 500 г домати
• 4 стръка босилек
• 4 скилидки чесън
• 3 с.л. зехтин
• 100 мл олио
• 1 ч.л. захар
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 80 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на тънки филийки и им махаме семките.
В намаслена тавичка разстиламе на тънък слой тестото. Покриваме с доматите поръсваме със сол, захар и стрития бульон. Напръскваме пицата със зехтина. Печем в силна фурна 20 мин.
Счукваме чесъна и го объркваме с наситнения босилек. Наливаме на струйка олиото и прибавяме настъргания кашкавал. Трябва да получим гъста каша, която подправяме с черен пипер. Намазваме пицата с тази каша и печем още 6-8 мин.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...