Продукти:
• 500 г готово тесто
• 500 г домати
• 4 стръка босилек
• 4 скилидки чесън
• 3 с.л. зехтин
• 100 мл олио
• 1 ч.л. захар
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 80 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на тънки филийки и им махаме семките.
В намаслена тавичка разстиламе на тънък слой тестото. Покриваме с доматите поръсваме със сол, захар и стрития бульон. Напръскваме пицата със зехтина. Печем в силна фурна 20 мин.
Счукваме чесъна и го объркваме с наситнения босилек. Наливаме на струйка олиото и прибавяме настъргания кашкавал. Трябва да получим гъста каша, която подправяме с черен пипер. Намазваме пицата с тази каша и печем още 6-8 мин.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...