• 350 г тиквички
• 175 г брашно
• 40 г краве масло
• 40 г свинска мас
• студена вода за тестото
• 6 пера пресен лук
• пресен естрагон
• 2 яйца
• 100 мл сметана
• 100 мл прясно мляко
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги заливаме с толкова кипяща вода, колкото да се покрият. Киснем ги 5 мин.
Пресяваме брашното със солта и прибавяме омекналото на стайна температура масло и свинската мас. Измесваме добре. Към получените тестени трохи прибавяме толкова студена вода, че да измесим гладко и еластично тесто. Разточваме го на кора с дебелина 1 см.
Намазняваме кръгли сладкарски формички с диаметър 10-11 см и разстиламе по дъното и стените им тестото.
Смесваме отцедените тиквички, нарязаните на ситно лук и естрагон, разбитите с млякото и сметаната белтъци, сол и черен пипер. Разбъркваме добре сместа и пълним кошничките. Печем 25-30 мин на 200°С.