Кулинарни рецепти » Великденски хляб

 Великденски хляб

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. сол
• мая за хляб
• 20 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в малко вода, добавяме захарта и я оставяме на топло да втаса. Сипваме пресятото брашно в дълбок съд и правим кладенче в средата, където слагаме маята. Посоляваме и сипваме на тънка струя охладеното прясно мляко. Замесваме тесто, което завиваме с кърпа и оставяме да втаса.

После отново омесваме тестото и оформяме кръгъл хляб. Намазваме отгоре с разтопеното масло и поставяме в тава. Върху него нареждаме боядисани яйца, като всяко ограждаме с ивица тесто. Печем хляба в силна фурна.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало