Кулинарни рецепти » Рибен борш

 Рибен борш

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г филе от скумрия
• 1 глава лук
• 1 малка глава цвекло
• 2-3 картофа
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 домата
• 1 лимон
• 1 к.ч. олио
• 1 жълтък
• 1 к.ч. кметана
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 1 ч.л. захар
• 1 с.л. оцет
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибеното филе в 6-7 ч.ч. подсолена вода.

Задушаваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук и нарязаните на ивички моркови и целина. Заливаме ги с бульона от рибата.

В част от мазнината задушаваме нарязаното на кубчета цвекло. Подправяме със захарта и оцета и го прибавяме към морковите и целината. Прибавяме и нарязаните на кубчета картофи и обелените и ситно нарязани домати. Варим на умерен огън, като накрая застройваме с рабития със сметаната жълтък.

Преди сервиране връщаме месото и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало