Продукти: (за 4 порции)
· 350 г спагети
· 150 г варена шунка
· 80 г краве масло
· 4 яйца
· 250 мл сметана
· 100 г мек кашкавал
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В 3 л кипяща подсолена вода сваряваме спагетите и ги отцеждаме.
Загряваме маслото и изпържваме нарязаната на ивички шунка. Объркваме я със спагетите. Изсипваме сместа в намазнена тавичка.
Разбиваме яйцата на пяна и ги смесваме със сметаната. Подправяме със сол и черен пипер. Заливаме спагетите с тази смес и ги наръсваме с настъргания кашкавал.
Печем 10 мин в силна фурна. Преди сервиране поръсваме със ситен магданоз.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...