Кулинарни рецепти » Пълнени чушки с ориз и кренвирши

 Пълнени чушки с ориз и кренвирши

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 кренвирша
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

За соса:

• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Поръсваме червения пипер и разбъркваме. Сипваме 1 ч.ч. гореща вода и прибавяме ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме с наситнен джоджен и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Отделно почистваме пиперките от семената, като запазваме капачетата. Напълваме ги със сместа, слагаме капачетата и ги нареждаме в тавичка. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и печем до готовност.

Приготвяме соса, като на слаб котлон разбиваме киселото мляко и яйцето. Прибавяме брашното, размито с малко вода, разбъркваме и сваляме от котлона. Сервираме чушките, залети с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало