Кулинарни рецепти » Кървавица по селски

 Кървавица по селски

Продукти:

• 1 кг бял дроб
• 1 кг черен дроб
• 1 кг тънки чревца
• 500 г ориз
• 250 краве масло/олио/
• 1 с.л. червен пипер
• чубрица
• черен пипер
• сол
• черва за пълнене

Начин на приготвяне:

Сваряваме белия дроб, черния дроб и червата, като запазвате бульона. Нарязваме сварената карантия на ситно. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Загряваме маслото, поръсваме червения пипер и леко го запържваме. Добавяме дреболиите и готвим на умерен огън. Щом поомекнат, сипваме ориза, разбърквате и наливаме малко бульон. Държим на огъня, докато оризът омекне.

С така приготвената смес пълним червата, като ги връзваме на отделни дължини. Слагаме напълнените черва в съд за варене и наливаме остатъка от бульона или вода, колкото да ги покрие. Варим кървавицата 4-5 часа на слаб огън.

Сварената кървавица се оставя в бульона и се съхранява в хладилник. Преди консумация леко се загрява.

Автор: Румяна Дичева

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало